Telefoane

Telefoane de brand la pret de chilipir


Chiar daca nu veti avea parte chiar de ultimele inovatii in materie de caracteristici si functiuni, unele telefoane ale brandurilor de renume pot fi achizitionate la preturi foarte avantajoase.


Beneficiind de inovatii masive in materie de hardware si sisteme de operare, telefoanele din ziua de astazi ofera mult mai mult decat conversatiile obisnuite. Din acest punct de vedere, dispozitive de top de la Samsung, Apple sau HTC tin capul de afis al stirilor despre gadgeturi care ajung sa sfideze limitele realului in materie de aplicatii si functiuni. Din nefericire insa, toate aceste inovatii si noutati au un pret pe masura, astfel incat gestionarea bugetului devine o reala problema atunci cand ne aflam in fata rafturilor cu „bunatati” touch screen.
O analiza atenta a pietei de telefonie mobila va poate aduce insa in posesia unor aparate foarte ieftine, la preturi sub 200 de euro, ceea ce poate reprezenta o afarere buna, fata de gadgeturile care sar usor de 500-600 de euro, de la giganti precum Apple sau Samsung.


Printre cele mai avantajoase telefoane pe care le puteti cumpara cu banul jos, fara abonament, se numara si telefonul Moto G, de la cunoscuta companie Motorola. Lansat undeva la sfarsitul anului trecut, telefonul cu ecran de 5 inch ofera o rezolutie de 720 x 1280 pixeli, fiind dotat cu o camera principala de 8 MP si una frontala de 2 MP. La o greutate de 149 de grame si 11 mm grosime, aparatul este propulsat de un procesor Quad-core de 1.2 GHz, care permite insa doar rularea sistemului de operare Android 4.4.4. Oricum, la o capacitate de stocare de 8 GB si baterie de 2.070 mm, telefonul celor de la Motorola ramane o optiune de luat in calcul pentru cei cu buzunarele mai „stramte”.


Ramanand in aceeasi gama, ne putem indrepta atentia si spre modelul Xperia M2 Aqua al celor de la Sony, un telefon rezistent la apa, insa fara o eticheta de pret care sa-l „scufunde”. La doar 8.6 mm grosime si 149 de grame, acesta poate fi considerat destul de slim. Dimensiunea ecranului de 4.8 inch ofera insa o rezolutie mica, de doar 540 x 960, camera foto lasand de asemenea de dorit. Astfel, cea frontala este doar VGA, in vreme ce camera de pe carcasa din spate ofera cadre la dimensiuni maxime de 8 MP. Aparatul are o capacitate de stocare de 8 GB si o baterie de 2.300mAh, asa ca nu ar trebui sa va faceti mari iluzii in privinta posibilitatilor sale. In schimb, aparatul este ideal pentru distractie la plaja, acesta fiind rezistent la apa. In fond, nu degeaba a fost botezat si Aqua.