Laptopuri

Cea mai ieftina tableta vine de la Amazon


Gigantul american Amazon se pregateste sa scoata pe piata o tableta care promite sa sparga toate barierele in materie de pret - unii spun ca aceasta va fi mai ieftina decat un e-reader.


Ultima tableta low-cost a gigantului american Amazon ar putea fi mai ieftina decat e-readerul Kindle. Prin aceasta, Amazon nu face decat sa se intoarca la ceea ce facea in mod normal, dupa esecul inregistrat cu incercarea sa in materie de telefonie, Fire Phone. Iar odata ce s-a reapucat de tablete, noul produs se anunta a fi unul super-accesibil. Pe piata europeana, un astfel de dispozitiv va fi pus in vanzare la preturi ce depasesc putin echivalentul a 100 de euro.


Ultimele zvonuri de pe acest front sugereaza ca noua tableta va fi mai ieftina chiar decat un e-reader Kindle normal, la un pret ce ar putea scadea chiar si pana la 50 de euro. Iar la acesti bani, s-ar putea sa primiti si niste specificatii in plus. Pe site-urile de specialitate, se mentioneaza ca noul dispozitiv Amazon va avea un display de 6.7 inch si o rezolutie de 1024 x 600 pixeli, propulsat de un procesor quad-core de la MediaTek si o memorie de 1GB de RAM.


De asemenea, tableta va avea o camera pe partea dorsala de 2 MP si una de 0.3 MP pe panoul frontal, insa fara vreo mentiune despre conexiune Wi-Fi sau Bluetooth. Tableta vine echipata cu o capacitate interna de stocare de 8 GB, putin cam mica pentru nevoile actuale, fara a fi prevazuta si cu slot micro-SD. Prin urmare, nu va faceti prea mari planuri in privinta incarcarii de documente ori fotografii pe dispozitivul Amazon.


Pe de alta parte insa, tableta raspunde nevoilor actuale in materie de navigare, vizualizare si editare de documente, asa ca nu aveti de ce sa fiti dezamagiti, mai ales la un asemenea pret. Spre comparatie, ar tebui sa luati in calcul ca un iPad Air2, spre exemplu, porneste de la 450 de euro, ceea ce nu este chiar la indemana tuturor. Pe de alta parte, o multime de tablete au aparut in ultima perioada sub sistemul de operare Android, unele dintre ele putand fi achizitionate tot la preturi de aproximativ o suta de euro din magazinele de profil.
Dintre acestea se detaseaza, ca pret si specificatii, tableta MeMoPad 7 d ela Asus, cu ecran de 7 inch, procesor quad-core de 1.83GHz si 2 GB de RAM dar si Samsung Galaxy Tab Pro, cu niste specificatii mult mai avansate, dar si niste preturi care depasesc cu mult tableta low-cost de la Amazon.