Tablete

Laptopuri avantajoase la inceput de an scolar


O data cu inceperea scoli, elevii si studentii au la dispozitie o gama variata de laptopuri, care se inscriu atat in caracteristicile generatiei cat si in bugetul subtire. Ultima perioada a fost marcata de lansarile in serie ale celor de la Apple, care au dezvaluit noile modele de telefoane, tablete si dispozitive MacBook. Astfel, am avut parte de noul iPadPro, care se anunta a fi marea revelatie in materie de tablete convertibile. Cat priveste preturile, acestea nu sunt atat de populare precum a devenit in ultima perioada numele Apple.


Ierarhia preturilor in materie de laptopuri si dispozitive convertibile se schimba insa constant, chiar de la o saptamana la alta, pe o piata in care noi si noi produse sunt anuntate de marii jucatori mondiali. Acestea vin in marimi si cu specificatii dintre cele mai diverse, dar, cel mai important, laptopurile sunt disponibile pentru toate buzunarele. Iar cum perioada targurilor de prezentare s-a cam terminat, analistii in materie de gadgeturi au alcatuit deja liste cu cele mai bune oferte pentru elevi si studenti, la inceput de an scolar.


Printre dispozitivele cele mai vanate de catre tinerii utilizatori in aceasta perioada se numara si modele de la Asus, care prezinta o varianta de Chromebook la aproximativ 250 de euro. Ar mai fi de mentionat modele de la Lenovo si de la Acer, la preturi care sar uor de 300-400 de euro.


Acestea ar fi dispozitive oarecum de top. Dar, cum elevii si studentii se cauta bine in buzunare inainte de a pleca la cumparaturi, topurile cautarilor vizeaza in special laptopuri in jurul sumei de 300 de euro, care sa aiba niste specificatii minime de 4GB de RAM, hard-disk-uri cat mai incapatoare si display cat mai mare, de preferat de minimum 14-15 inch. In aceasta categorie se incadreaza modelul HP G3, cu display HD de 15 inch si procesor AMD. Acesta are 4 GB RAM si hard-disk de 1TB, iar daca prindeti vreo oferta de la un dealer local, atunci il puteti obtine la un pret super-avantajos.


La rand vine Acer Aspire ES1-311, cu ecran HD de 13.3 inch si procesor Intel Celeron. De asemenea, acesta vine echipat cu placa video integrata, memorie RAM de 4GB si hard-disk de 1TB. Nu trebuie uitat nici modelul Lenovo M30-70, cu ecran de 13.3 inch, procesor Intel Celeron si 4GB RAM. Acesta vine insa cu un hard-disk la jumatate fata de modelele mai sus prezentate, dar la un pret asemanator.